maandag, 12. maart 2007 - 11:46

"Dit moet een heel zware klus zijn geweest"

Zwaag

Twee handgemaakte boxsprings. Dat is de buit wat inbrekers in de nacht op donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart 2007 meenamen uit de showroom van Lavital. Deze showroom is gevestigd boven de ambachtelijke beddenfabriek aan De Corantijn in Zwaag. Het Lavital-team is verbijsterd: 'Onvoorstelbaar, wie steelt er nu een bed?'

De dieven namen de duurste boxsprings mee. Het betreft de lederen Safier-Lux met bijbehorend bedlinnen van Mrs. Me (waarde € 18.000,-) en een in stof beklede Safier-Lux (waarde € 9500,-). Het hoofdbord Extreme van de lederen Safier-Lux staat er nog. De inbrekers hadden mogelijk niet gerekend op het gewicht van dit handgemaakte design hoofdbord.

'Het dak zit relatief hoog en de bodems wegen zo'n 60 kilo per stuk. Dit is geen gemakkelijke klus geweest.', aldus Marjolein Vaders-Segers van Lavital. De technische recherche heeft ontdekt dat het om minimaal twee inbrekers gaat. De voetsporen zijn op het dak ontdekt. Via het dak van het bedrijf zijn de inbrekers binnengekomen en zo zijn ook de boxsprings naar buiten getakeld. Aan de scherpe delen van het opengeknipte dak zijn stofvezels blijven haken.

Op het dak is een deel van de ladder gevonden. Aan de achterzijde van het pand lag het resterende deel. Ook zijn spanbanden en handschoenen teruggevonden. Bandensporen gaven aan dat de dieven er met een kleine vrachtauto vandoor zijn gegaan.
Provincie:
Tag(s):