vrijdag, 1. juni 2007 - 16:32

Groningen wordt steeds veiliger

Regio

Regiopolitie Groningen concludeert in het jaarverslag dat het in 2006 veiliger is geworden in Groningen. De politie heeft zich gericht op zaken die mensen direct raken. Gevolg daarvan is dat de politie op straat zichtbaar was en telefonisch beter benaderbaar was. De inwoners van Groningen waarderen dit.

Uit onderzoek van het ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie blijkt dat mensen meer tevreden zijn over het laatste politiecontact en de beschikbaarheid van de politie beter waarderen.

De resultaten van Regiopolitie Groningen zijn positief. Zo zijn meer verdachten aan het Openbaar Ministerie aangeleverd en worden minder zaken geseponeerd. Bovendien is het aantal aangiften van woninginbraken gedaald. Dat geldt ook voor het aantal overvallen. Groningen staat bovenaan als het gaat om het oplossen van overvallen.

In 2006 heeft de politie zich gericht op huiselijk geweld. Resultaat hiervan is dat er ruim 1.100 aangiften zijn gedaan, waarbij tegen 669 verdachten proces-verbaal is opgemaakt. Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van 2005.

Politiemedewerkers zijn bepalend voor het succes voor de organisatie. Zij zíjn de politie. Daarom heeft Regiopolitie Groningen een jaarlijkse prijs voor het ‘Team van het Jaar’. Deze Groninger Prijs is dit jaar gegeven aan het Biketeam. In een korte periode hebben zij hun bijdrage aan veiligheid bewezen. De agenten op de mountainbikes zijn een bekend gezicht in het straatbeeld. Bovendien reageren ze alert op de omgeving, is snelle actie mogelijk en zijn de bikers goed aanspreekbaar.
Provincie:
Tag(s):