woensdag, 14. maart 2007 - 9:25

H-S gastgemeente Ondernemingsprijs 2007

Hoogezand-Sappemeer

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft 6 maart besloten om gastgemeente 2007 te zijn voor de verkiezing van de Onderneming van het Jaar in de provincie Groningen. Dit jaarlijkse evenement onder auspiciën van de stichting Ondernemingsprijs Groningen, vindt plaats in Martiniplaza in Groningen, dit jaar op donderdag 21 juni. Eind 2006 is Hoogezand-Sappemeer hiervoor benaderd.

Ieder jaar is een Groninger gemeente de zogenoemde gastgemeente, in 2006 was het Haren en in 2005 Zuidhorn. Een deskundige jury onder leiding van de gedeputeerde van Economische Zaken zal uiteindelijk de winnaar uit 3 tot 5 genomineerde bedrijven kiezen. De Commissaris van de Koningin, de heer J.G.M. Alders, reikt op 21 juni aansluitend de prijs uit.

Concreet heeft een gastgemeente ruimschoots de mogelijkheid zich breed regionaal te profileren en netwerkcontacten te leggen en te onderhouden die voor de diverse toekomstige (economische) ontwikkelingen in onze gemeente van groot belang zijn. De gastgemeente komt in alle programma-onderdelen ruim aan bod om zich te presenteren en te profileren. Om dit voor te bereiden zal een werkgroep deze mogelijkheden uitwerken en afstemmen met de organiserende stichting en het door hen ingeschakelde organisatiebureau. De gemeente is zelf dus formeel niet de organisator, maar levert wel een duidelijke eigen inhoudelijke inbreng.

Kandidaten
Het staat iedereen vrij om kandidaten voor een nominatie voor de prijs voor te dragen. Aanmelden kan nog tot 1 april 2007. De jury van de Ondernemingsprijs Groningen bepaalt vervolgens welke 3 tot 5 bedrijven tot de genomineerden zullen horen.
Provincie:
Tag(s):