vrijdag, 16. februari 2007 - 11:29

'Handtekeningenactie moet spotters redden'

Schiphol

Een handtekeningenactie moet de spotterplaats bij Rozenburg gaan redden, al heeft vliegtuigspotter en initiatiefnemer Gertjan Staphorst uit Amsterdam daar niet echt vertrouwen meer in.

Onlangs startte de 26-jarige Gertjan een handtekeningenactie toen de plannen van Schiphol bekend werden gemaakt dat Rozenburg en dus ook de meest geliefde spotterplaats plek moet gaan maken voor nieuwe vrachtloodsen en bedrijven.

Voor de 700 spotters en dagjesmensen is dit een regelrechte ‘ramp’. De Kaagbaan is een van de meest gebruikte banen waar je ten opzichte van andere plekken rondom de start en landingsbanen van de luchthaven nog het meest dichtbij kan staan. Vooral in het weekend en tijdens de feestdagen is het er echt gezellig en staat het hier vaak mudvol.

Schiphol laat in een reactie weten dat de nieuwbouw bij Rozenburg pas begint wanneer de nieuwe nog aan te leggen spotterplaats bij de polderbaan is gerealiseerd. Gertjan heeft sinds de actie 300 handtekeningen verzameld. Volgende week zal hij de protesthandtekeningen overhandigen aan de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):