donderdag, 11. januari 2007 - 15:56

Onderzoek naar veiligheidsniveau rond jaarwisseling

De Politieacademie start een onderzoek naar de openbare orde rond de jaarwisseling. Daarbij wordt de jaarwisseling 2006-2007 vergeleken met de jaarwisselingen van de afgelopen jaren. De jaarwisseling is een publieksfeest met traditiegetrouw talrijke incidenten. Het lijkt erop dat deze incidenten landelijke onvoldoende onderkent worden, waardoor er landelijke discussie ontstaat over het gewenste veiligheidsniveau.

Met het onderzoek vergelijkt de Politieacademie landelijk de aanpak van politie en gemeentes. Het brengt in kaart welk type incidenten zich in Nederland tijdens jaarwisselingen hebben voorgedaan en wat daar de achtergronden en gelegenheidsstructuren van zijn.

Het onderzoek zal ook aanbevelingen opleveren om beleid af te stemmen op dreigingen en risico's bij toekomstige jaarwisselingen. Goede voorbeelden van effectief beleid rond de jaarwisseling worden onvoldoende uitgewisseld. Met de uitkomsten van het onderzoek zouden politie en gemeente meer kunnen leren van hun collega's elders in het land.

Het onderzoek sluit aan bij vergelijkbaar onderzoek dat de Politieacademie verricht naar de landelijke veiligheidssituatie bij evenementen als de oranje-thuissituatie tijdens het
WK in Duitsland.
Provincie:
Tag(s):