maandag, 1. januari 2007 - 21:00

Oudejaarsdag en nacht in Flevoland

Flevoland

Bij Politie Flevoland en de brandweer zijn afgelopen zondag, zoals elk jaar, diverse meldingen binnengekomen van (vreugde) vuurtjes, branden en vuurwerkoverlast. Daarnaast is er een aantal vernielingen gemeld in Lelystad, Emmeloord en Urk.

De politie heeft onder andere gecontroleerd op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Daarvoor is een aantal jongeren naar HALT doorverwezen. Het algemene beeld is dat dit oud en nieuw, op één incident in Lelystad na, is verlopen zoals de meeste jaren.

Op Urk was een feest georganiseerd voor de jeugd en daar hing een goede sfeer. In Marnesse werd ook iets georganiseerd voor de jongeren. Voor zover bekend is het in Marknesse en Ens rustig gebleven. In beide plaatsen werd met carbid geschoten. Onbekenden hebben zaterdagnacht in Ens wel een aantal pallets voor het vreugdevuur in brand gestoken.

Politie Zeewolde heeft drie jongens uit die plaats, twee van 15 jaar en één van 16 jaar, aangehouden nadat ze vermoedelijk de ruiten van de bibiliotheek in de Kerkstraat hadden vernield.

In Dronten was er sprake van een brand bij een woning aan het Hogerhuis. De coniferen zijn vermoedelijk in vlammen opgegaan door vuurwerk. Getuigen hebben de auto’s die tegen de haag geparkeerd stonden proberen te verplaatsen voordat ze schade opliepen. Eén auto heeft forse brandschade opgelopen en er zijn vermoedelijk door de warmte enkele ruiten gebarsten van een huis in de buurt.
Provincie:
Tag(s):