maandag, 29. januari 2007 - 17:37

Tien mannen aangehouden na beroving en ontvoering

Eindhoven

De politie heeft zondagavond in totaal tien mannen uit Eindhoven aangehouden. Ze variëren in leeftijd van 16 tot 36 jaar. Eén van hen, een 20-jarige man, werd zondagavond in het centrum van Eindhoven beroofd van zijn mobiele telefoon en contant geld. Dat gebeurde door een groepje mannen.

Het slachtoffer is na de beroving met enkele bekenden op zoek gegaan naar de daders van de beroving. Zij kregen één van hen, een 17-jarige Eindhovenaar, te pakken. Ze hebben hem meegenomen naar een pand aan de Boschdijk. Daar vandaan werden door hem de andere verdachten van de beroving gebeld. Tussen beide groepen is vervolgens op de Clara Wichmannstraat een vechtpartij ontstaan.

De gewaarschuwde politie heeft alle betrokkenen daarbij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau aan de Mathildelaan. Daar kwamen ook nog wat andere betrokkenen naartoe. Toen ook zij werden aangehouden, verzetten zij zich waarbij enkele politiemensen klappen opliepen. Uiteindelijk zijn negen mannen in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De tiende, een 19-jarige Eindhovenaar, is zondagavond weer heengezonden.
Provincie:
Tag(s):