maandag, 20. augustus 2007 - 13:20

Veel jongeren expirimenteren met sex op vakantie

Amsterdam

Ruim een derde van de jongeren heeft in de zomer twee keer vaker seks dan in de winter. Dat blijkt uit onderzoek van www.HoeHetMoet.nl, de website voor jongeren op het gebied van seks. Bovendien experimenteert 60% van de jeugd tijdens hun vakantie meer dan gewoonlijk. Zo hebben twee op de tien jongeren in de vakantie voor het eerst orale seks, één op de tien beleeft zijn anale ontmaagding en een kwart heeft voor het eerst seks in het openbaar.

13% van de jongeren heeft tijdens de vakantie meer dan vier keer seks. 30% van de jongeren heeft tijdens de vakantie met meer dan vier personen een keer seks. Goede seks hebben Nederlandse jongeren vooral met Italianen (38%) en Fransen (35%). Hierbij hebben ze wel last van het taalverschil: 11% ergert zich dat zij de ander niet kunnen verstaan.

De meest populaire plek om seks te hebben tijdens de vakantie is de hotelkamer of de campingtent (46%). Het strand of een andere natuurlijke omgeving is bij ruim een kwart (27%) populair, hoewel 23% zich ergert aan zand tussen de billen.

One night stands en vakantie lijkt een vaak voorkomende combinatie. 67% van de jongeren doet er aan. Een belangrijke reden daarvoor is de anonimiteit (44%). Immers, niemand kent je en uiteindelijk vertrek je weer. No strings attached – letterlijk en figuurlijk. Opvallend is daarbij wel dat 41% het jammer vindt dat ze de personen met wie ze seks hebben gehad tijdens de vakantie nooit meer terugzien. 23% daarentegen vindt het juist vervelend dat zij de personen met wie zij seks hebben gehad nog de hele vakantie tegen het lijf lopen. 26% van de jongeren kan zichzelf voor het hoofd slaan dat ze seks hebben gehad toen ze dronken waren, geen condoom hebben gebruikt (24%) of te veel lawaai hebben gemaakt tijdens de seks (30%).
Categorie:
Tag(s):