dinsdag, 24. april 2007 - 14:38

Verkeersveiligheidsweek 2007 in Almere

Almere

Van 23 tot en met 27 april wordt op initiatief van de Verenigde Naties de eerste Wereld Verkeersveiligheidsweek gehouden. Speciale aandacht is er voor kinderen in het verkeer.Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met de politie, verkeersouders, vrijwilligers en de gemeente Almere op dinsdagochtend 24 april een actie rond veilig vervoer van kinderen in de auto.

Om 8:30 uur reikt wethouder Martine Visser hiervoor zogenaamde meetbewijzen uit aan kinderen van de basisscholen het Zonnewiel en de Olijfboom.

Op de basisscholen het Zonnewiel en de Olijfboom in Almere worden de kinderen uit groepen 3 en 4 uitgenodigd om door een poortje te lopen wat als meetlat dient. Zo wordt gekeken of zij aan de lengte voldoen om niet meer in een kinderzitje te hoeven zitten. Kinderen die namelijk kleiner zijn dan 1.35 meter, moeten achterin de auto in een kinderautostoeltje of een zittingverhoger met het ECE-keurmerk 44/03 of 44/04. Dat is veiliger dan een gordel. Deze zijn voor volwassenen bedoeld.

De kinderen krijgen na afloop een meetbewijs, een kleine verrassing en meer informatie over de actie mee naar huis. Wethouder Martine Visser reikt de eerste meetbewijzen persoonlijk uit. Na deze actiedag houdt de politie nog een handhavingsactie bij de scholen.
Provincie:
Tag(s):