donderdag, 24. april 2008 - 17:21 Update: 04-09-2018 21:58

Gouden Loekie's gestolen bij reclamebureau Lowe

Amsterdam

Bij reclamebureau Lowe aan de Amstelveenseweg in Amsterdam wordt de afgelopen tijd regelmatig ingebroken. Tot voor kort leken alleen computers te zijn meegenomen, maar deze week kwam het reclamebureau erachter dat het daarnaast maar liefst vier gouden Loekie's mist. De Gouden Loekie is een belangrijke prijs in de reclamewereld.

Ed Stibbe, directeur van reclamebureau Lowe, zegt: "Waarschijnlijk denken de daders dat de Gouden Loekie echt goud bevat, want ik kan me toch niet voorstellen dat je vijf keer inbreekt voor een leuk beeldje op de haard. Maar natuurlijk is de Gouden Loekie niet echt van goud. Voor ons als reclamebureau is 'ie daarentegen wel goud waard. Computers zijn vervangbaar, maar Gouden Loekie's niet. Ik roep daarom ook iedereen op om zich te melden, als hij of zij iets van de daders weet. Een gratis goed idee van onze creatieven zal in ieder geval een van de beloningen zijn". De suggestie dat concurrerende reclamebureau's de Gouden Loekie's zouden hebben gestolen wijst Stibbe vooralsnog van de hand. "Daarvoor is geen enkel bewijs", aldus Stibbe.

Ieder jaar wordt de Gouden Loekie uitgereikt tijdens een grote televisieshow. Nederlanders bepalen dan welke commercial ze het afgelopen jaar het meest hebben gewaardeerd. Lowe won tot nu toe zes Gouden Loekie's.

Categorie:
Tag(s):