vrijdag, 25. september 2009 - 22:13

AID controleerd agrarische transporten

Klazienaveen

Van de 34 vrachtwagen die de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op donderdag 24 september op de A37 bij Klazienaveen controleerde, voldeden 29 aan de regels voor agrarische transporten.

De AID richtte zich tijdens de vervoerscontrole onder andere op naleving van de Transportverordening, de Regeling Preventie, de Meststoffenwet, hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong en de Arbeidstijdenwet.

In drie gevallen was er sprake van een overtreding waarvoor proces-verbaal is opgemaakt. Een varkenstransporteur had zijn wagen te zwaar beladen, er zaten meer varkens op dan is toegestaan. Een andere chauffeur van een varkenstransport was onnodig lang onderweg en overtrad daarmee de Transportverordening, waarin staat dat de duur van diertransporten altijd tot een minimum moet worden beperkt. De bestuurder van een pluimveetransport kreeg proces-verbaal omdat hij broedeieren importeerde zonder een geldig gezondheidscertificaat. Een andere pluimveetransporteur kreeg een waarschuwing voor het niet goed reinigen en ontsmetten van de vrachtwagen.

Naast de vier overtredingen, werd bij een chauffeur van een varkenstransport vastgesteld dat hij de rij- en rusttijden had overtreden. Omdat hij niet genoeg rust had genomen, kreeg hij een bevel tot staken van arbeid, waarna een andere chauffeur de varkens naar het slachthuis transporteerde.
Provincie:
Tag(s):