woensdag, 7. oktober 2009 - 20:56

Eén verdachte in Veendammer moordzaak op vrijevoeten, de ander langer vast

Veendam

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft besloten om één van de verdachten in het onderzoek naar de dood van de Veendamer Gerben Hoeksma, op vrije voeten te stellen. Volgens een woordvoerder van het OM blijft de 18-jarige Ricardo J. wel verdachte.

Uit het onderzoek door politie en justitie is een bepaald beeld naar voren gekomen dat de rol van J. niet in verhouding staat om langere detentie te eisen voor de Raadkamer. De 16-jarige Thomas B. moest vandaag, 7 oktober 2009, wel verschijnen voor de rechter omdat justitie een langere detentie wilde vorderen. De Raadkamer heeft aan het verzoek van justitie voldaan

Volgens de woordvoerder van justitie heeft men al een redelijk beeld wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Dit vermoeden is nog niet definitief omdat een aantal sporen nog moeten worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

Of er nog meer aanhoudingen te verwachten zijn, zegt de woordvoerder: 'Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen we niets uitsluiten. Het onderzoek is heel breed opgezet en of er nog meer personen betrokken zijn zal het onderzoek moeten uitwijzen'.


Foto: De 16-jarige Thomas B.
Provincie:
Tag(s):