donderdag, 16. juli 2009 - 22:05

Eis van 18 jaar voor man die agent neerstak op station

Utrecht

De officier van justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Utrecht achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 28-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, die op 25 januari 2009 een agent ernstig verwondde met een mes op station Driebergen-Zeist.

Op die zondagmiddag kreeg de politie een melding binnen dat een man voor de trein wilde springen. Toen de betrokken agent een gesprek met deze man aanging, viel hij hem aan met een mes dat hij bij zich had. De agent raakte ernstig gewond; zijn toestand was aanvankelijk kritiek. Toen hij na enkele weken buiten levensgevaar was, werd duidelijk dat hij een dwarslaesie had opgelopen en daardoor verlamd zal blijven aan armen en benen.

De officier van justitie stelde in het requisitoir dat er sprake is van poging moord op de agent die op dat moment in functie was. Omdat de verdachte niet heeft meegewerkt aan een persoonlijkheidsonderzoek is de kans op herhaling niet in te schatten. Dit alles bracht de officier tot het eisen van een hoge gevangenisstraf van achttien jaar. Hiermee wil het openbaar ministerie de maatschappij in het algemeen en alle agenten in het bijzonder zo lang mogelijk beschermen tegen het geweld van deze verdachte.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):