dinsdag, 17. maart 2009 - 20:25

Frontale aanrijding met vrachtauto

Zweeloo

In de nacht van maandag op dinsdag heeft op de N381 een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtauto.

Een 53-jarige automobilist uit Assen reed in zijn bestelauto over de N381 richting Emmen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oude Pekela met zijn combinatie gereden. Door nog onbekende oorzaak is de bestelauto op de verkeerde weghelft terecht gekomen. De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken en er ontstond een aanrijding. Door de aanrijding schaarde de vrachtwagencombinatie en deze belandde op de zijkant nabij een talud.

De lading bestond uit ongeveer 30 ton meel. Nadat de gehele weg was afgesloten, kon de brandweer de automobilist uit zijn auto knippen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Groningen. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond en werd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Door dit ongeval en de bijkomende bergingswerkzaamheden is de N381 vanaf Westerbork afgezet. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de weg weer vrij wordt gegeven. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. (09-019227)
Provincie:
Tag(s):