donderdag, 9. juli 2009 - 21:10

HSL in september ingebruik

Amsterdam

NS Hispeed begint maandag 7 september a.s. met het rijden van treinen tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam via de
hogesnelheidslijn HSL, de snelste verbinding tussen de Hoofdstad en de Maasstad.

NS Hispeed, ProRail, verantwoordelijk voor de infrastructuur en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat hebben vanavond het groene licht gegeven voor de start. Michiel van Roozendaal, Directeur NS Hispeed:”Dit is een mijlpaal voor Nederland. Het eerste deel van de HSL-Zuid wordt nu in gebruik genomen. Onze klanten zullen vanaf nu steeds meer snelheid en gemak gaan ervaren.”

Vanaf 7 september reizen klanten in slechts 43 minuten tussen Amsterdam en Rotterdam. Maar liefst 21 minuten sneller dan nu. Tussen Rotterdam en Schiphol is de reiziger nog maar 26 minuten onderweg. Niet alleen bijna twee keer zo snel als via de route over het conventionele spoor, maar ook tot 63% sneller dan met de auto.

De trein rijdt met een maximum snelheid van 160 km/uur, zo’n 30 km/uur sneller dan de bestaande Intercity. “Wij zijn enorm blij dat wij onze klanten vanaf 7 september deze reistijdwinst kunnen bieden. NS Hispeed biedt klanten snelheid en gemak. Tickets zijn snel en gemakkelijk online en via de kaartautomaten op stations te verkrijgen. Zelfs zitplaatsreservering is mogelijk”, aldus Jan-Willem Siebers, Commercieel Directeur NS Hispeed.
Provincie:
Tag(s):