woensdag, 11. maart 2009 - 22:23

Koningin opent Verkade Paviljoen

Zaandam

In Zaandam heeft Koningin Beatrix woensdagmiddag het Verkade Paviljoen geopend. In het Paviljoen kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van koekjes en chocolade. De Koningin verrichtte de officiële openingshandeling door met behulp van een originele prikklok de machines in werking te stellen.

Tom Verkade spreekt over het Verkade Paviljoen als een kroon op zijn werk: “De familie heeft al meer dan honderd jaar alles bewaard. Dat maakt dat wij nu een groot cultureel erfgoed hebben, bestaand uit machines, foto’s, de bekende albums, originele kleding en reclamematerialen. De manier waarop we nu de machines kunnen laten werken en mensen kunnen laten zien hoe onze lekkere koekjes en chocolade gemaakt worden, vind ik echt heel bijzonder.�

Honderden foto’s van vroeger en originele machines maken inzichtelijk hoe het Zaanse bedrijf, dat sinds 1950 het predikaat Koninklijk draagt, vroeger opereerde. Daarnaast kunnen bezoekers ook op een hedendaagse, interactieve manier het productieproces beleven.
Provincie:
Tag(s):