dinsdag, 14. april 2009 - 9:15

Luchtmacht oefent boven Marnewaard

De Marne

In verband met de oefening Basic Windmill vinden van dinsdag 14 april t/m vrijdag 17 april 2009 (week 16) vliegactiviteiten plaats boven het militaire oefenterrein de Marnewaard. De Koninklijke Luchtmacht oefent deze periode, samen met eventuele bondgenootschappelijke luchtstrijdkrachten, vluchten ten behoeve van Close Air Support.

De oefening Basic Windmill heeft als doel het opleiden van zogenoemde Forward Air Controllers. Hierbij gaat het om militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen.

De deelnemende vliegtuigen vliegen boven en rondom de Marnewaard op lage hoogte. Binnen een straal van 15 km vanaf het oefenterrein Marnewaard mag worden gevlogen tot een minimum hoogte van 500 voet (150 meter), met uitzondering van het Waddengebied. Boven het militaire oefenterrein Marnewaard geldt een minimum vlieghoogte van 250 voet (75 meter) boven hindernissen. Het Waddengebied is aangewezen als Staatsnatuurmonument en de voorwaarden voor vliegen boven de
Waddenzee op een minimum vlieghoogte van 450 meter wordt bij deze oefening nadrukkelijk gehandhaafd.
Provincie:
Tag(s):