donderdag, 11. juni 2009 - 20:23

Meeste startende ondernemers in Noord- Holland

Amsterdam

Uit onderzoek van de website www.ondernemersunited.nl blijkt dat in de eerste 5 maanden van 2009 de provincie Noord-Holland het grootste aantal startende ondernemers kent van alle provincies.

Ruim 1% van de inwoners van Noord-Holland is gaan ondernemen in 2009. De provincie Limburg kent, in verhouding tot het aantal ondernemingen, het grootste aantal faillissementen en surseances van betaling.

Noord-Holland kent (procentueel en absoluut) de meeste startende ondernemers. Gerelateerd aan het aantal inwoners heeft Noord-Holland in de eerste vijf maanden van 2009 de meeste startende ondernemers. Op plek twee en drie volgen Utrecht en Flevoland.

In absolute aantallen bestaat de top 3 uit Noord-Holland (26013 starters), Zuid-Holland (23762 starters) en Noord-Brabant (17861 starters). In totaal waren er van januari tot en met mei van dit jaar 125569 startende ondernemers.

In verhouding tot het aantal ondernemingen hebben de meeste faillissementen en surseances van betaling van januari tot en met mei 2009 plaats gevonden in de provincie Limburg. Flevoland en Drenthe volgen als nummer twee en drie.

In de provincie Zeeland bleef het percentage van faillissementen en surseances van betaling het meest beperkt.
Provincie:
Tag(s):