vrijdag, 22. mei 2009 - 15:26

OM: '2 jaar geen healings door Jomanda'

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft 12 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen Jomanda vanwege de dood van Sylvia Millecam. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

Daarnaast zou ze twee jaar geen handelingen of werkzaamheden mogen verrichten die zijn gericht op het genezen en healen van mensen. Doet zij dit wel, dan moet zij een straf van 12 maanden uitzitten.

Tegen de andere twee verdachten heeft het OM resp. 4 en 8 maanden gevangenisstraf geëist, geheel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Deze verdachten mogen in de proeftijd hun beroep als arts niet uitoefenen.

De strafeis van Jomanda valt hoger uit, omdat zij de langste periode contacten heeft onderhouden met Sylvia Millecam en daarmee de grootste invloed op haar heeft uitgeoefend.

Daarnaast rekent het OM haar ook de dood van Millecam aan. Bij de strafmaat heeft het OM onder meer rekening gehouden met het feit dat borstkanker bij een ontdekking in een vroeg stadium goed te behandelen is.

Doordat de borstkanker bij Sylvia Millecam op geen enkel moment regulier is behandeld, zijn de kankercellen voortgewoekerd en uitgezaaid over haar hele lichaam.

Volgens het OM valt het de verdachten aan te rekenen dat zij op geen enkele wijze hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Daarnaast hebben zij geen einde gemaakt aan de voor hen zichtbare lijdensweg die Sylvia Millecam doormaakte. De officier van justitie acht de kans op herhaling niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):