woensdag, 17. juni 2009 - 15:05

Operatie Hartslag succesvol

Heerlen

Het project tegen drugsoverlast in Heerlen, Operatie Hartslag Heerlen, is geslaagd. Dit zegt prof. dr. Pieter Tops die een uitvoerig onderzoek heeft gedaan naar de kritische succesfactoren van Operatie Hartslag. Tops is verbonden aan de Politieacademie en de Universiteit van Tilburg en presenteerde dinsdag zijn rapport aan de gemeente Heerlen.

Volgens het onderzoek van Tops is de projectnaam een A-merk geworden, als winnaar van o.a. de Athena 2005 van ‘Binnenlands Bestuur’. Dankzij de inzet van alle partners in het project die, onder strakke regie door de gemeente, samengewerkt hebben om de (drugs)overlast in Heerlen centrum terug te dringen, heeft de stad haar negatieve imago afgeschud. Ze richt zich nu vol nieuwe energie op de toekomst: dankzij Operatie Hartslag heeft Heerlen hiervoor nu de handen vrij.

Na een dergelijke geslaagde interventie komt echter de belangrijkste fase: die van borging. Hieraan is het afgelopen jaren hard gewerkt, onder de noemer Hartslag Heerlen. Het onderzoek van prof. dr. Pieter Tops is inmiddels in de lectoratenreeks van de Politieacademie verschenen met als titel: ‘Een Pact van het Hart, Ontstaan en groei van Operatie Hartslag; aanpak van de drugsproblematiek in Heerlen’.

Een uitgave waarin niet alleen het hoe en waarom van Operatie Hartslag beschreven wordt, maar die ook zeker kan dienen als best practice voor andere gemeenten die te maken hebben met (drugs)overlast. Het onderzoek is dan ook namens de gemeente Heerlen toegestuurd aan alle 440 burgemeesters van Nederland.
Provincie:
Tag(s):