vrijdag, 9. oktober 2009 - 9:04

Politie laat automobilisten spookrijden om file op te lossen

Amsterdam

Door een aanrijding op de binnenring van de A10 bij Watergraafsmeer in Amsterdam is vrijdagochtend een verkeerschaos ontstaan. Diverse voertuigen en een motorrijder raakten betrokken bij het ongeval.

Door het ongeval ontstonden er zulke lange files, dat de politie besloot de auto’s, die achteraan in de file staan, te laten draaien zodat ze in een andere richting kunnen wegkomen.

Dit ongeval veroorzaakt niet alleen op de ringweg voor de nodige problemen. Ook op de omringende snelwegen staat het verkeer muurvast. Op de A7 Hoorn - Zaandam staat inmiddels 5 km en op de A8 richting Amsterdam 3 km. Beide files veroorzaken de nodige vertraging.

Rijkswaterstaat verwacht de rijbaan om 9:30 uur weer vrij kunnen te geven. In verband met de filevorming kan het verkeer richting Amersfoort ter hoogte van knooppunt Coenplein beter via Den Haag omrijden over de A10 West en A10 Zuid.

En op de Buitenring van de A10 Volendam - De Nieuwe Meer zorgde een pechgeval voor extra vertraging. De linkerrijstrook moest worden afgesloten en dat veroorzaakte korte tijd 6 km file.
Provincie:
Tag(s):