dinsdag, 20. januari 2009 - 17:45

Politie stuit op radioactief materiaal in woonboot

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland heeft dinsdagmiddag 20 januari in een woonboot aan de Bilderdijkkade in Amsterdam radioactief materiaal aangetroffen.

Omstreeks 16.00 uur ging de politie naar de woonboot en hield een 46-jarige man, die in de woonboot aanwezig was, aan. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend.

In het kader van een lopend onderzoek bestond het vermoeden dat er radioactief materiaal aanwezig was in de woonboot. Een meting door de brandweer bevestigde de aanwezigheid van radioactieve straling en daarom besloot de politie de woonboot niet te betreden.

Lichtbeschermende kleding
Woensdag zijn medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) begonnen, gekleed in speciale beschermende kleding, met het opruimen van het aangetroffen radioactieve materiaal. 'De medewerkers dragen zogenaamde lichtbeschermende kleding zoals laarzen en handschoenen', meldt een woordvoerder van het RIVM woensdag.

De omgeving rond de woonboot is door de politie afgezet. Volgens de woordvoerder van het RIVM levert de straling geen gevaar op voor de volksgezondheid in de directe omgeving van de woonboot.
Provincie:
Tag(s):