zondag, 19. april 2009 - 16:59

Project dertien behaalt derde plaats op wijkstemdag

Tijdens de twee wijkstemdag van de buurten De Hoogte en Korrewegwijk in de stad Groningen, heeft Project 13 een derde plaats behaald. Dit project is er op gericht om samen met bewoners en organisaties de beide wijken zichtbaar en meetbaar schoner te maken en te houden. Daartoe wordt de zwerfafvalproblematiek aan grote problemen in de straten en/of wijken gekoppeld.

Gert Bron, projectleider MilieuStewards, heeft in overleg en in samenwerking met bewoners Project 13 ingediend. Het Project 13 gaf de bewoners de gelegenheid voor acht Milieustraten en acht grote Straatacties te stemmen. Massaal maakten de bewoners daar gebruik van. Met een derde plaats voor Project 13 lieten de bewoners duidelijk merken dat zij met de MilieuStewards en andere direct verbonden organisaties middels aan een schonere woon-en leefomgeving willen werken.

Voor de uitvoering van dit omvangrijke project is daardoor ongeveer € 45.000,00 beschikbaar gekomen. Alle 16 projectonderdelen worden in overleg met de Werkgroep Woonomgeving De Hoogte en de Werkgroep Woonomgeving Korrewegwijk in 2009 uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):