woensdag, 24. maart 2010 - 9:50 Update: 08-07-2014 1:05

Grote schoonmaak Willem II kost zeven spelers de kop

(Elf Voetbal) Als de lente begint, houden veel mensen thuis een grote schoonmaak. Bij Willem II is het niet anders. Zeven spelers hebben te horen gekregen dat ze moeten vertrekken. Goed nieuws was er alleen voor Arjan Swinkels, die langer mag blijven.

De optie in het contract van Swinkels werd dinsdag gelicht door de Tilburgse club. Daardoor staat de 25-jarige verdediger tot medio 2012 onder contract bij de club, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Voor zeven andere spelers was er minder goed nieuws. Paul Quasten, Marciano Bruma en Boy Deul hadden ook een optie in hun contract, maar die wordt niet verlengd. Ook gaat Willem II niet verder met Christophe Gregoire (foto), Daan van Dinter, Ariën Pietersma en Ronnie Reniers, die een aflopende verbintenis hebben.

Mehmet Akgün mag blijven hopen op een langer verblijf in Tilburg. De optie in zijn contract wordt niet verlengd, maar de club gaat binnenkort met hem praten over een ander contractvoorstel. Met Maikel Aerts, Marlon Pereira en Sergio Zijler gaat Willem II binnenkort ook om de tafel. Zij hebben een aflopend contract, maar kunnen dat mogelijk verlengen.

Saïd Boutahar en Jens Janse lieten in een eerder stadium al weten de Tricolores te verlaten. Daardoor vertrekken er komende zomer dus sowieso negen transfervrije spelers uit het Koning Willem II Stadion. Clubs die gratis willen shoppen, moeten dus in Tilburg zijn.
Categorie:
Tag(s):