maandag, 1. augustus 2011 - 9:54

Groep gevaarlijke snelheidsduivels raakt motoren kwijt na wilde achtervolgingen

Zwolle

De politie heeft zondag aan het einde van de middag vier motorrijders uit Zwolle van 20, 23, 24 en 30 jaar aangehouden. Ook een 33-jarige inwoner van Zwolle, die als passagier op één van de motoren zat, werd aangehouden.

Alle vier motoren werden in beslag genomen vanwege het zeer gevaarlijke rijgedrag. Alle vier de bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.

Snelheidsovertreding
Een surveillerende motoragent reed zondagmiddag over de A7 van Joure in de richting van Sneek en zag vier motoren met hoge snelheden rijden. De agent constateerde een gemiddelde snelheid van 190 kilometer per uur. De kentekens van de vier werden doorgegeven aan alle eenheden van de politie in de omgeving van Sneek. Dit omdat de agent het vermoeden had dat de vier wel eens er vandoor konden gaan als hij ze een stopteken zou geven. Net voor Sneek haalde de motoragent de vier in en sommeerde hen om te stoppen. Eén motorrijder gaf hier gevolg aan en stopte. Hij werd direct aangehouden. De overige drie motorrijders gingen er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging en aanhoudingen
Eén van hen reed met hoge snelheid al spookrijdend over de A7 in de richting van Bolsward. Meerdere automobilisten belden met 1-1-2 omdat ze moesten uitwijken voor deze snelheidsduivel. Uiteindelijk verliet hij de snelweg. Daar blokkeerde een politieauto de doorgang. De motorrijder probeerde tussen de vangrail en de auto door te gaan. Dit lukte niet en hij kwam dan ook ten val. De 23-jarige bestuurder werd vervolgens aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Ondertussen was de 30-jarige motorrijder aangehouden door een motoragent bij het hotel Van der Valk in Sneek. De twee andere motorrijders waren inmiddels richting Joure gevlucht.

De 24-jarige motorrijder werd klemgereden door meerdere eenheden van de politie op het verkeersplein bij Joure. Het verkeer werd hiervoor tijdelijk stilgelegd en dat zorgde voor enige vertraging. Ook deze bestuurder en zijn 33-jarige passagier werden aangehouden. De laatste van de vier motorrijders werd aangetroffen in Sint Nicolaasga. Hij had zich in het dorp verstopt, maar een oplettende agent in privétijd zag hem staan en vertrouwde het niet. Deze informatie gaf hij door aan de Meldkamer Fryslân. Meerdere eenheden van de politie sloten het dorp af en gingen opzoek naar de 20-jarige motorrijder. Ook hij werd snel gevonden. De man probeerde nog te ontkomen, maar één van de politieauto’s tikte de motor even aan waardoor de bestuurder te val kwam. Ook hij werd aangehouden.

In beslag name motoren
Alle vijf de verdachte werden overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek al snel dat de vier bestuurders niet in het bezit waren van een motorrijbewijs. De motoren van de mannen werden dan ook in beslag genomen vanwege het zeer gevaarlijke rijgedrag van de mannen. Tegen hen werd dan ook proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):