dinsdag, 31. juli 2012 - 20:06

1 Miljoen extra noodhulp naar slachtoffers Syrië

Den Haag

Nederland trekt 1 miljoen euro extra uit voor de hulp aan de slachtoffers van het conflict in Syrië. 'Het Rode Kruis gaat met dit geld 200.000 Syriërs van voedsel en medische hulp voorzien', meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Deze extra bijdrage komt bovenop een eerder bedrag van 6 miljoen euro aan Nederlandse hulp via UNHCR en het Wereldvoedselprogramma en de jaarlijkse algemene bijdragen aan de verschillende noodhulporganisaties die nu in Syrië actief zijn.

‘Steeds meer mensen slaan op de vlucht voor het aanhoudende geweld of zijn in hun eigen stad afhankelijk van het Rode Kruis’, aldus staatssecretaris Knapen. ‘De gevechten van de afgelopen dagen in de stad Aleppo hebben de behoefte aan noodhulp dramatisch doen toenemen’.

Minister Rosenthal blijft de ontwikkelingen in Syrië zorgelijk vinden. 'Gewelddadige militaire operaties vinden niet alleen in Aleppo, maar door het hele land plaats. Ik acht hiervoor het Syrische regime verantwoordelijk. Geweld moet stoppen en Assad moet vertrekken. Er moet snel een politieke oplossing komen’. Hier ligt volgens de minister een belangrijke rol bij de Verenigde Naties. ‘Nederland is een voorstander om via een VN-resolutie tot een veroordeling te komen. Dit is het meest heldere signaal dat we richting Syrië kunnen afgeven’.
Provincie:
Tag(s):