donderdag, 11. oktober 2012 - 16:04

22 jaar gevangenisstraf voor doodschieten zwager

Amsterdam

Het hof heeft vandaag in hoger beroep een 43-jarige man veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf en tot betaling van schadevergoeding aan de slachtoffers. De man heeft op 2 juli 2010 in Amsterdam-West met een pistool zijn zwager doodgeschoten, nadat hij hem eerst zwaar had mishandeld.

Ook heeft hij die dag geprobeerd zijn neef dood te schieten. Hij heeft verder zijn vrouw met het wapen in haar bovenbeen geschoten en zijn zuster met het pistool bedreigd. Dit alles gebeurde op straat op een mooie zomeravond, na de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilië, terwijl er veel mensen, waaronder spelende kinderen op straat waren. De schietpartij heeft grote beroering in de buurt gewekt.

Het hof heeft overwogen dat de rechtsorde door het optreden van de verdachte ernstig is geschokt en dat de verdachte blijk heeft gegeven van een gebrek aan respect voor het meest fundamentele recht van een mens, namelijk het recht op leven.

Van een eveneens ten laste gelegde poging om een andere neef dood te steken is de verdachte vrijgesproken. Een door de verdediging gevoerd formeel verweer heeft niet tot strafvermindering geleid .
Provincie:
Tag(s):