woensdag, 10. oktober 2012 - 10:46

Controle van Marechaussee en Belastingdienst op luchthaven levert veel op

Rotterdam

Gezamenlijke controle van Marechaussee en Belastingdienst op luchthaven Rotterdam the Hague Airport levert boetes en inningen belastingschulden op.

Gisteren heeft de brigade Zuid-Holland van de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de Belastingdienst/Rijnmond een gezamenlijke controle gehouden op de luchthaven Rotterdam-The Hague Airport.

Tijdens deze controle werd onder andere een ANPR-voertuig ingezet van de Belastingdienst en bij de controle waren diverse marechaussees en belastingdienstmedewerkers betrokken.

Tientallen voertuigen die het luchthaventerrein op reden werden door de KMar en Belastingdienst gecontroleerd.

De Belastingdienst heeft ruim 16.000 euro ter plaatse geïnd wegens openstaande belastingschulden. Acht auto’s zijn in beslag genomen, waarvan er 4 direct zijn afgevoerd.

De controle op naleving van de wegenverkeerswet leverde 10 overtredingen op waarvoor de Marechaussee processen-verbaal heeft opgemaakt.

Tijdens de controle keerde een voertuig, na het zien van de controlepost, om en reed met hoge snelheid weg. Het ANPR voertuig gaf hierop tevens een "hit". Na een korte en snelle achtervolging door de Marechaussee in Rotterdam Overschie, waarbij de bestuurder meerdere overtredingen pleegde, werd het voertuig na gebruik van optische en geluidssignalen staande gehouden.

Later bleek dat de bestuurder gezocht werd door Justitie in verband met openstaande feiten. De man bleek ook niet in bezit van een geldig rijbewijs.

De samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst wordt als een succes beschouwd en zal zeker een vervolg krijgen.
Provincie:
Tag(s):