vrijdag, 31. augustus 2012 - 22:08

Man met doorgeladen vuurwapen aangehouden in Den Haag

Den Haag

Vrijdagmiddag heeft de politie een 22-jarige man gearresteerd die in het bezit was van een doorgeladen vuurwapen. 'De man verzette zich hevig toen hij gefouileerd werd', meldt de politie vrijdag.

Het incident gebeurde omstreeks 15.30 uur in een parkeergarage aan de Lutherse Burgwal in Den Haag. Surveilerende motoragenten van het KLPD zagen de man iets eerder vrijdagmiddag met 3 anderen in een auto bij tankstation Knorrenstein langs de A12 in Zoetermeer. Ze besloten hem te volgen omdat de kentekenhouder van de auto bekend stond als in het bezit zijnd van een vuurwapen.

In de parkeergarage aan de Lutherse Burgwal aangekomen hielden de agenten, geassisteerd door enkele collega's van de Haagse politie en het KLPD, de auto staande. De vier inzittenden moesten uit de auto komen en werden gefouilleerd.

Verzet
Toen de 22-jarige man werd gefouilleerd, verzette hij zich hevig en greep enkele keren naar zijn broeksband. Hij beet een van de agenten, andere agenten werden geslagen door de man. Door toegepast geweld van de agenten kon de man tegen de grond gewerkt worden en geboeid. Hij bleek een doorgeladen vuurwapen in zijn broeksband te hebben.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en ingesloten en wordt momenteel verhoord. De drie andere inzittenden van de auto konden hun weg later vervolgen.
Provincie:
Tag(s):