zondag, 9. september 2012 - 17:28 Update: 08-07-2014 0:26

Maxima zwemt parcours in Amsterdamse grachten voor goede doel

Amsterdam

Aan de zwemtocht die zondagmiddag in de Amsterdamse grachten werd gehouden, de Amsterdam City Swim, heeft ook prinses Maxima meegedaan.
Dit melden verschillende media zondag.

Behalve de prinses deden ook nog ruim 1000 deelnemers en een prominententeam mee. De opbrengst van het rondje zwemmen door de Amsterdamse grachten is voor de bestrijding van de ongeneeslijke zenuw- en spierziekte ALS (Amyotrofe laterale sclerose).

De prinses startte rond 14.30 uur en legde het parcours van zo'n 2028 m. in 50 minuten af. Ze werd binnengehaald door haar man prins Willem-Alexander en hun drie dochters.

Het prominententeam bestond onder andere uit Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk, Ronald de Boer, John van Lottum, Edith Bosch en Maarten van der Weijden.

De organisatie waarschuwde nog wel voor het feit dat het grachtenwater vervuild kan zijn met bacteriën. Dan is de kans op infecties aan het maag-darmstelsel, maar ook bij oren, ogen en huid groter.

Maxima verscheen volgens Twitterberichten bij de start in een wetsuit en een oranje badmuts. Na afloop regende het complimenten voor de prinses. Mensen vonden haar 'Top!' en 'de stoerste prinses ooit'.
Categorie:
Tag(s):