dinsdag, 18. december 2012 - 8:59

Medewerkers ambulance slaan alarm: kwaliteit ambulancezorg in gevaar

Den Haag

Ambulancemedewerkers slaan vandaag alarm. Ze zien de kwaliteit van de ambulancezorg achteruit gaan. Zij vrezen dat zij door nog meer verslechteringen op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden, niet meer in staat zijn om hun werk goed uit te voeren.

Vandaag slaan leden van Abvakabo FNV op verschillende plaatsen in het land alarm.

De werknemers overhandigen een petitie aan de werkgever met de oproep om binnen korte tijd de werkomstandigheden te verbeteren. De petitie is door bijna 1200 ambulancemedewerkers ondertekend.

Hoge werkdruk
Abvakabo FNV krijgt zorgwekkende signalen van leden over de achteruitgang van de kwaliteit van het werk op de ambulance. Door de hoge werkdruk komt het voor dat een ambulance niet op tijd is om een patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis te vervoeren. Ook moeten medewerkers vaak overwerken. Zij zijn slecht te spreken over het experiment om ambulancemedewerkers alleen op een ambulancewagen of op een motor te laten rijden.

Kwaliteit zorg
Werknemers vinden dat werkgevers de problemen serieus moeten nemen, in plaats van alleen maar te bezuinigen op hun sector. Er moet snel wat gedaan worden aan de hoge werkdruk. Ook is er een steeds groter tekort aan gekwalificeerd personeel. In de nieuwe cao moeten afspraken gemaakt worden over goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, zodat ambulancemedewerkers in staat zijn om goede kwaliteit van zorg te leveren.

,,Ambulancewerkers willen hun werk gewoon goed doen. Als werkgevers maar blijven bezuinigen op de ambulance, brengt dat de kwaliteit van het werk en van de zorg in gevaar’’, aldus Fred Seifert, bestuurder zorg bij Abvakabo FNV.
Provincie:
Tag(s):