woensdag, 12. september 2012 - 10:40

Ouders ongerust over komst kleuter die andere kinderen misbruikte

Een 6-jarige jongen die van een basisschool in Hillegom is weggestuurd omdat hij meerdere leerlingen heeft aangerand, zou nu worden overgeplaatst naar de Sint Josefschool in Lisse. Ouders van leerlingen van deze school verzetten zich heftig tegen de komst van de jongen. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

De scholen vallen onder de katholieke schoolkoepel Sophia Stichting.

De school in Lisse heeft de situatie per brief aan de ouders uitgelegd en de ouders voor een informatieavond uitgenodigd. De ouders zijn furieus over de gang van zaken.
De Telegraaf meldt dat de verontruste ouders in een brief aan de school schrijven: 'De bagatelliserende toon van de brief waarbij de acties van de jongen als incident worden afgedaan, kunnen we direct ontkrachten. Van een ouder van de Sint Jozefschool in Hillegom die een en ander van dichtbij heeft meegemaakt, is vernomen dat het om een reeks van misbruikdelicten gaat, waarbij de lichamelijke integriteit van minimaal zeventien betrokken kinderen, jongens en meisjes, ernstig is geschonden.'

Volgens de Sophia Stichting was behandeling voor het kind geregeld en lag een veiligheidsplan klaar. Het bestuur van de Sophia Stichting neemt deze week een besluit over de kwestie.
Provincie:
Tag(s):