donderdag, 26. juli 2012 - 9:19

Rellen in centrum Rotterdam na beëindigen feest

Rotterdam

De politie heeft vanochtend vroeg in Rotterdam moeten ingrijpen en een aantal charges uitgevoerd op en rond het Stadhuisplein in Rotterdam.

Afgelopen nacht vond een feest plaats in een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein. Daar waren enkelen honderden personen aanwezig. Rond kwart voor drie ontstond een vechtpartij op het feest. 15 personen werden vervolgens door de beveiliging uit het café verwijderd. Buiten zochten zij de confrontatie met de reeds aanwezige politiemensen, waarbij zij hen o.a. bekogelden met stenen en glaswerk.

De groep van 15 vechtersbazen groeide aan met raddraaiers. De groep was zichtbaar onder invloed van alcohol en drugs, wat het optreden door de politie zeer ernstig bemoeilijkte. Zelfs het inzetten van twee politiehonden had nauwelijks invloed op hun gedrag. Zij moesten meerdere keren optreden om de groep uiteen te drijven.

Rond half vijf keerde de rust weer en daarna is de balans opgemaakt. Zes winkels op de Kruiskade en vier op de Lijnbaan zijn beschadigd geraakt en vanuit één van de winkels zijn goederen weggenomen (brillen). Ook hadden de raddraaiers zes geparkeerde auto’s beschadigd en twee betaalautomaten met stenen bewerkt. En van een shovel, die op de Lijnbaan stond vanwege werkzaamheden, was een ruit ingegooid.

De politie is in de ochtenduren samen met de gemeente en ondernemers druk in de weer geweest schade op te nemen. De ondernemers wordt de mogelijkheid geboden om op locatie aangifte te doen.

Zes verdachten, allen rond de 20 jaar, zijn aangehouden n.a.v. deze vechtpartijen en vernielingen. De politie is een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):