dinsdag, 25. september 2012 - 12:54

Sepot na aanrijding met verdachte van diefstal

Almelo

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd tegen een vrouw die op 13 maart 2012 aan de Vriezendijk in Den Ham een verdachte van een poging diefstal met haar auto overreed.

Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw de man niet met opzet aangereden heeft. Er is dan ook geen bewijs voor de verdenking van poging doodslag.

Op dinsdagavond 13 maart kwam er bij de eigenaar van een transportbedrijf in Den Ham een melding binnen dat er mogelijk sprake was van benzinediefstal bij het bedrijf. De eigenaar, zijn vrouw en zijn zoon gaan ter plaatse. De mogelijke dief slaat op de vlucht, achterna gezeten door de zoon van de eigenaar. De vrouw stapt weer in de auto om thuis het alarmnummer te gaan bellen. De verdachte rent de weg op en er volgt een aanrijding, waarbij de verdachte levensbedreigend gewond raakt.

Het OM diende aanvankelijk rekening te houden met het scenario dat de vrouw expres ingereden was op de verdachte, die daarbij opgejaagd werd door haar zoon. Uit onderzoek is echter gebleken dat de verdachte plotseling de weg op rende en zelf ten val kwam. De vrouw heeft geprobeerd de man te ontwijken, maar hij is onder de auto terecht gekomen en enkele meters meegesleurd. Omdat er geen bewijs is voor een poging doodslag en ook niet voor een overtreding van de wegenverkeerswet, is de zaak tegen haar geseponeerd.

Het OM heeft verder besloten ook de zaak tegen de verdachte van de poging diefstal te seponeren. De man is door zijn verwondingen al zwaar getroffen. Vervolging voor het geringe feit van de poging diefstal is — mede omdat er ook geen sprake is van recidive - volgens het OM daarom niet opportuun.

Mogelijk zou bij de poging diefstal nog een tweede verdachte betrokken zijn. Zijn verblijfplaats is onbekend, waardoor deze man tot op heden nog niet aangehouden is.
Provincie:
Tag(s):