dinsdag, 9. oktober 2012 - 10:15

Twee doden door landelijke storing op het alarmnummer 112

Den Haag

Ten tijde van de landelijke storing op het alarmnummer 112 zijn in de nacht van 20 op 21 juni twee personen overleden die medische speodhulp nodig hadden.

Dat schrijft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. De Inspectie Veiligheid en Justitie heeft samen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Agentschap Telecom een onderzoek ingesteld naar deze zes uur durende storing en het overlijden van beide personen.

Bellers in de wacht
De storing ontstond omdat er twee essentiële glasvezelverbindingen niet werkten. Door een storing in de 1-1-2 alarmcentrale van het KLPD wordt 50% van de mobiele 1-1-2 bellers in de nacht van 20 op 21 juni 2012 niet doorverbonden met een centralist op de meldkamer, maar krijgt een bandje met de tekst: ‘Blijf aan de lijn, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen’. 214 bellers krijgen daar deze nacht mee te maken.

De resultaten van dit onderzoek zijn gericht op het verder verbeteren van de dienstverlening van 1-1-2 en het nog verder terugdringen van verstoringen daarin. De Inspectie VenJ hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de veiligheid in het land.
Provincie:
Tag(s):