woensdag, 19. september 2012 - 12:23

Twee Hilversummers opnieuw vast voor mishandeling meisje

Hilversum

Dinsdagavond 18 september werden twee Hilversummers van 14 en 18 jaar oud in hun woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige Hilversumse.

Het 15-jarige meisje deed dinsdag 18 september in het begin van de avond aangifte van mishandeling. Zij geeft aan dinsdag 11 september op het Wegaplein in Hilversum mishandeld te zijn door een groep jongens. Zij zou meerdere keren geschopt en geslagen zijn.

Aangerand
Ook zou het meisje bekogeld zijn met eikels en kastanjes en aangerand zijn. In verband met de privacy van het meisje en het lopende onderzoek wordt over het laatste niet uitgeweid. Het meisje durfde niet eerder aangifte te doen.

Uit nader onderzoek kwamen de twee Hilversummers nadrukkelijk naar voren waarop zij werden aangehouden door de districtsrecherche. De twee werden 22 augustus eerder dit jaar eveneens aangehouden voor een mishandeling, toen aan de Neuweg in Hilversum. De Hilversummers zitten vast op het politiebureau en worden verhoord.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat zich exact heeft afgespeeld en welke rol de verdachten en eventueel andere jongeren hebben gehad. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het wijkteam Hilversum bekijkt de situatie rondom het Wegaplein nader.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de mishandeling of personen die meer weten van ongeregeldheden op het Wegaplein. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via het nummer 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):