maandag, 1. oktober 2012 - 23:04

Vijf 'woningbranden' op hetzelfde moment

Maandagavond om 20.00 uur werden op vijf plekken in Twente woningbranden gemeld.

Op deze manier vraagt Brandweer Twente aandacht voor de Brandpreventieweken die zich dit jaar richt op gezinnen. Doel is om het brandbewustzijn te verhogen en daarmee uiteindelijk het aantal branden en slachtoffers te verminderen.

De meeste slachtoffers bij brand zijn te betreuren bij woningbranden. Eind september heeft de brandweer nog vijf personen uit een woning gered. De brandweer wil de inwoners van Twente bewust maken van de drietrap voorkomen van, melden van en vluchten vanuit een woningbrand. Want als er brand ontstaat, hebben bewoners slechts drie minuten de tijd om zichzelf in veiligheid te brengen. Daarna zorgen rook en giftige gassen voor een niet overleefbare situatie.

Vijf woningbranden
Om aandacht te vragen voor de Brandpreventieweken werden er maandagavond in Twente om 20.00 uur vijf woningbranden gesimuleerd. De brandweer rukte daadwerkelijk naar deze ‘brand’ uit om de brand te blussen.

De naaste bewoners zijn hierover geïnformeerd, maar de rest van de buurt niet. Iedereen is na die tijd uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst in de wijk. De bijeenkomsten vonden in het, voor deze actie geprepareerde, woonhuis plaats. Zo kunnen de bewoners het voorkomen, melden en vluchten in de praktijk leren ervaren en krijgen ze adviezen en tips van de brandweer. Alles met de intentie om het brandbewustzijn te verhogen.
Provincie:
Tag(s):