maandag, 29. oktober 2012 - 12:47

Wethouder Stol met politie op pad voor witte voetjesactie

Zuidhorn

Vanavond (29 oktober) gaat wethouder Fred Stol met de politie op pad voor de Witte Voetjesactie. De politie is begonnen met het ‘donkere dagen’-offensief om mensen bewust te maken van de kans op een inbraak in hun woning. In de gemeente Zuidhorn gaan politiemensen met diverse partners de dorpen in om woningen te controleren.

Met de intrede van de herfst worden de dagen korter. Vanaf eind oktober is het aan het eind van de middag al donker. De ervaring leert dat vanaf dat moment het aantal inbraken in insluipingen toeneemt. Om die trend te keren is de politie in het noordwesten van de provincie Groningen een 'donkere dagen'-offensief gestart.

Tijdens de bezoekactie neemt de politie zogenaamde witte voetjes mee, die ze door de ramen en deuren kunnen gooien als blijkt dat deze niet zijn afgesloten. Het witte voetje - een flyer in de vorm van een voetafdruk - staat symbool voor de voetafdruk van een inbreker. Als blijkt dat woningen niet goed zijn afgesloten, krijgt de bewoner naast het witte voetje ook preventieadviezen.
Provincie:
Tag(s):