maandag, 2. december 2013 - 15:42 Update: 03-07-2014 0:47

Algerijn krijgt 11 maanden cel voor inbraak woning Russische ambassade

Foto van rechter in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Algerijnse man, die in oktober 2013 een inbraak pleegde in een woning van Russisch ambassadepersoneel in Den Haag, heeft maandagmiddag van de rechtbank Den Haag een gevangenisstraf van 11 maanden gekregen. Dit meldt de rechtbank Den Haag maandag.

Hij kreeg de celstraf voor de inbraak en voor het illegaal verblijven in Nederland als ongewenste vreemdeling. De Algerijnse man heeft bekend dat hij tijdens de inbraak een laptop en sieraden heeft meegenomen.

De rechtbank houdt bij hoogte van de straf rekening met het feit dat hij al meerdere malen voor vergelijkbare vergrijpen veroordeeld is. Ook is hij al meermaals opgepakt voor illegaal verblijf in Nederland, hetgeen ook leidt tot een verhoogde straf.

Boete 
Naast het uitzitten van een celstraf, moet de man ook een bedrag van 840,- euro betalen als compensatie voor de laptop en sieraden die hij gestolen heeft.

Betaalt hij niet, dan moet hij nog 16 dagen extra de gevangenis in. Het slachtoffer vorderde veel meer, maar daarvoor ontbrak een deugdelijke onderbouwing.