donderdag, 21. augustus 2014 - 14:02

Crossmotorendief na tips aangehouden in Breda

Crossmotorendief na tips aangehouden in Breda
Foto: SXC
Breda

De politie heeft woensdag 20 augustus 2014 omstreeks 14.00 uur in zijn woning een 33-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij verdacht wordt van de diefstal van vier crossmotoren.

De recherche kwam de man op het spoor door diverse tips die binnenkwamen na aandacht voor de diefstallen in de media. Er wordt ook onderzocht of de man zich recent schuldig heeft gemaakt aan het oplichten van diverse leveranciers van goederen en diensten ten behoeve van een buurtfeest.

Proefrit
De eigenaren van die motoren hadden een advertentie geplaatst op Marktplaats. Ze werden naar Breda (3x) of Rijsbergen (1x) gelokt waarna de motorfiets na een proefrit niet meer werd terug gebracht. De gedupeerden zijn een 20-jarige man uit Olst, een 38-jarige man uit de gemeente Westland, een 28-jarige man uit Someren en een 30-jarige man uit Deventer. Helaas zijn de motoren (nog) niet aangetroffen.

Buurtfeest
Verder onderzoekt de recherche of de man leveranciers van een buurtfeest heeft opgelicht. Het gaat om een feest dat op zaterdag 9 augustus jl. gehouden werd op een veld achter het buurthuis aan de Scheldestraat. Diverse bedrijven hebben goederen dan wel diensten geleverd voor het feest, het gaat vermoedelijk onder meer om een slager, een slijter, een caféhouder en een geluidsbedrijf. De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen