zaterdag, 6. september 2014 - 13:06 Update: 06-09-2014 13:39

Flikken Maastricht trekt 1,6 miljoen kijkers. Cast viert Flikkendag in Maastricht

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht is door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken.

Hiermee staat de politieserie in de top 10 van best bekeken programma's zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De serie was vrijdag het vierde best bekeken programma.

Op de eerste plaats staat The Voice. De talentenjacht trok 2,3 miljoen kijkers. Op de tweede plaats het NOS-journaal met 1,8 miljoen kijkers. De soap Goede Tijden, Slechte Tijden completeert de top drie. Op de soap stemden ruim 1,6 miljoen mensen af.

Negende seizoen
Voor Angela Schijf en Victor Reinier is het al het negende seizoen van de serie. Meestal verschenen nieuwe afleveringen pas in de winter op de buis, maar cast en crew hebben nu extra hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Vorig seizoen keken gemiddeld zo'n twee miljoen kijkers naar Flikken Maastricht. Hoofdrolspeler Victor Reinier zei vrijdag in RTL Boulevard dat het seizoen spannender zou beginnen dan ooit tevoren. Victor Reinier: 'Zo heftig zijn we nog niet begonnen. Ik denk zelfs wel dat mensen hier van gaan schrikken Het is heftig. We gaan afscheid nemen van iemand.' Van Eva zal er nog geen afscheid worden genomen, zij komt sowieso terug in het tiende seizoen.

Gastrollen
In het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht zijn er gastrollen van onder anderen Jan Smit, Kim Feenstra, Johnny Kraaykamp jr., Chris Tates, Anne-Marie Jung en Koert-Jan de Bruijn.

Flikkendag
Zaterdag 6 september staat de vierde Flikkendag Maastricht in de planning. In hoofdstad van Limburg zullen  dan razende speedboten, snuffelende speurhonden en heldhaftige hulpverleners te zien zijn, slechts enkele van de vele onderdelen die op het programma staan. Vanzelftpekend zijn ook de hoofdrolspelers aanwezig.

Categorie: