maandag, 6. oktober 2014 - 13:44 Update: 06-10-2014 20:37

Herfst lijkt nu dan toch zijn intrede te gaan doen

Kouder, regen en storm, de herfst komt er aan
Foto: Archief EHF
De Bilt

De herfst lijkt nu dan toch zijn intrede te gaan doen en het mooie nazomerse weer dat het tot begin oktober volhield is waarschijnlijk definitief voorbij.

Voor maandagavond staan de eerste regenbuien klaar en de temperatuur gaat dan ook verder zakken. Maandag is over het algemeen veel bewolking maar overdag blijft het nog droog. Maandagmiddag kan er plaatselijk een lichte bui ontstaan. In de loop van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en in de avond gaat het regenen. 

De middagtemperatuur loopt uiteen van 15 graden in het zuidwesten tot 20 graden lokaal in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Komende nacht trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. Er staat een matige, langs de kust (vrij) krachtige, zuidoostenwind. 

Storm

Dinsdagochtend trekt de regen via het noordoosten het land uit en komen er opklaringen het land binnen. 's Middags trekken stevige buien over het land met daarbij mogelijk onweer en zware windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden. De zuidoostenwind draait geleidelijk naar zuid tot zuidwest en kan in middag langs de westkust toenemend naar hard, mogelijk stormachtig.

Provincie:
Tag(s):