vrijdag, 22. augustus 2014 - 19:40 Update: 23-08-2014 14:54

Kerngezond nijlpaard overlijdt door tennisbal

Frankfurt

In de dierentuin van Frankfurt is een nijlpaard gestorven, nadat hij een tennisbal had ingeslikt.

Waarschijnlijk heeft een bezoeker de bal in de bek van het 39-jarige mannetjesnijlpaard Maikel gegooid. Dit meldt de Frankfurter dierentuin op de website.

Het was donderdag de dierenverzorgers al opgevallen dat het nijlpaard geen eetlust en geen ontlasting had. Daarop werd Maikel onderzocht, maar de behandeling hielp niet. Hoewel de dierenartsen Maikel zeer intensief verzorgd hebben en hij door een verzorger voortdurend in de gaten werd gehouden, verergerde zijn toestand snel. De behandelingsmethode bij een dier met twee ton gewicht is echter zeer beperkt. Het was niet mogelijk te ontdekken waar de tennisbal precies zat, laat staan hem te verwijderen. Pas nadat sectie op het dier was verricht, bleek dat de tennisbal de darm had verstopt , waardoor de volle maag het eten niet meer in de darm kwijt kon en nijlpaard Maikel een pijnlijke dood stierf.

Verdrietig en boos
De directeur van de dierentuin professor dr. Manfred Niekisch zegt dat de medewerkers verdrietig en boos zijn over het verlies van het nijlpaard. 'Als je bedenkt dat een kerngezond beest een pijnlijke dood moet sterven omdat iemand een tennisbal in zijn bek gooit, dan is de woede groter dan het verdriet. Helaas sterven er vaker dieren omdat bezoekers bewust of per ongeluk voorwerpen naar de dieren gooien.'

Geboren in Artis
Nijlpaard Maikel werd in 1975 geboren in dierentuin Artis in Amsterdam. Drie jaar later verhuisde hij naar Frankfurt. Daar verwekte hij zes jongen, de meeste bij zijn partner Petra. Maikel had vier achterkleinkinderen. Volgens zijn verzorgers had hij nog tien jaar kunnen leven.

Categorie:
Tag(s):