vrijdag, 18. juli 2014 - 21:06 Update: 21-07-2014 8:50

Lichaam vermist meisje (16) gevonden

Foto van politieboot | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Streefkerk

Sinds vrijdagmiddag zijn samenwerkende hulpdiensten in Streefkerk op en rond de Lek op zoek naar een 16-jarig meisje dat samen met haar 20-jarige zus van een krib in het water was gevallen. Dit meldt de politie vrijdagavond.

De twee meisjes, beiden afkomstig uit Streefkerk, waren nabij de pont tussen Bergambacht en Streefkerk van een krib (golfbreker) in het water gevallen. De 20-jarige vrouw kon zelfstandig op de wal komen. Haar 16-jarige zusje verdween echter onder water.

De hulpdiensten, twee aangrenzende veiligheidsregio's, KNRM, brandweer, Rijkswaterstaat en politie, startten direct een grote zoekactie. Hierbij werden boten, duikers en helikopters ingezet.

Na twee uur zoeken was er geen hoop meer dat het meisje levend gevonden zou worden. Daarom staakten de brandweer en de KNRM hun zoektocht. Rijkswaterstaat en de politie zoeken nog wel verder. Dit doen zij onder andere met gespecialiseerde sonarapparatuur.

De 20-jarige vrouw is opgenomen in het ziekenhuis omdat zij veel water binnen had gekregen. De ouders van de meisjes zijn geïnformeerd en hen is ondersteuning en slachtofferzorg aangeboden.

Provincie:
Blik op 112: