zaterdag, 27. december 2014 - 15:54 Update: 27-12-2014 21:41

PVV-Kamerlid: 'Rekening van Moszkowicz nooit ingediend bij de Kamer'

Verhaal over declaratie advocaatkosten Wilders onjuist
Foto: fbf
Den Haag

Het verhaal dat Wilders zo'n half miljoen euro aan advocaatkosten wilde declareren bij de Tweede Kamer zou onjuist zijn.

PVV-leider Geert Wilders zou nooit een rekening van Bram Mosckowicz hebben ingediend bij de Tweede Kamer. PVV-Kamerlid Martin Bosma op Twitter: 'Onzin in Volkskrant. De rekening van Moszkowicz: nooit ingediend bij de Kamer. Nooit besproken in Presidium.' Bosma reageert hiermee op berichtgeving in de Volkskrant. Die krant meldt dat volgens bronnen in het bestuur van de Tweede Kamer Wilders zijn advocaatkosten van het 'haarzaaiproces' vergoed wilde krijgen van de Tweede Kamer.

Inmiddels heeft ook ex-advocaat Bram Moszkowicz gereageerd. In de Telegraaf zegt hij dat het verhaal 'van geen kant klopt'. Moszkowiczj: 'Met inachtneming van mijn beroepsgeheim: het bedrag komt nog niet eens in de buurt van wat ik heb ingediend.'

De PVV doet geen mededelingen over hoe Wilders uiteindelijk de rekening betaald heeft. Duidelijk is wel dat de Amerikaanse anti-Islamstrijder Daniel Pipes meer dan 100 duizend dollar heeft gegeven aan Wilders voor de kosten van het haatzaaiproces. De Volkskrant is in het bezit van documenten die dat bevestigen.

Geert Wilders werd in 2010 vervolgd wegens haatzaaien. In 2011 werd hij vrijgesproken. Vorige week werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie Wilders opnieuw zal vervolgen, nu voor zijn uitlatingen over Marokkanen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.