zaterdag, 12. juli 2014 - 9:48 Update: 12-07-2014 11:18

Vakantiedrukte op Europese wegen neemt toe

Foto van file vakantie A27 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Dit weekend krijgt in Nederland de regio Zuid vakantie.

Gaat u dit weekend op vakantie, dan krijgt u op de populaire Europese vakantieroutes te maken met oponthoud. In eigen land wordt nog geen grote verkeersdrukte verwacht, die volgt pas volgend weekend als het WK-voetbal is afgelopen en alle scholen hun deuren hebben gesloten. Dit meldt de ANWB-Verkeersinformatie

Verkeersdrukte buitenland

Frankrijk

De Fransen hebben een lang weekend vanwege “quatorze juillet”, de nationale feestdag op maandag 14 juli. Vandaag is er drukte vanuit Parijs richting de westkust en het zuiden. Files worden verwacht in de Rhônevallei op de A7, maar op de A9 en de A10 naar de Spaanse grens worden de files nu ook per weekend langer.
Info Tour de France

Duitsland

In Duitsland krijgen de scholen in het noordoosten vakantie. Vandaag zullen de files op de snelwegen naar het noorden en zuiden lang zijn. Grootste knelpunten zijn de A1/A7 bij Hamburg en de snelwegen rond Neurenberg en München (A3/A8/A9). 

Oostenrijk

In Oostenrijk is de kans op files het grootst op de B179 tussen Füssen en Nassereith, de A10 Salzburg - Villach en de A13 Innsbruck - Brenner.

Zwitserland

In Zwitserland is vandaag vertraging op de A2 Bazel - Chiasso bij de Gotthardtunnel. Wachttijden tot twee uur zijn geen uitzondering. Zondag wordt het druk in noordelijke richting. 

Italië

In Italië staat vandaag file op de A22 Brennerpas richting Verona, ook op de wegen richting de kust wordt het druk, vooral op de A14 Bologna - Rimini.
Verkeersinformatie buitenland

Verkeersinformatie zomervakantie

 Nederland

Hoewel we op snelwegen in eigen land geen grote drukte verwachten door vertrekkende vakantiegangers kunnen werkzaamheden en evenementen lokaal wel vertraging opleveren.

Wegafsluitingen

A13 Rotterdam richting Den Haag, tussen Delft-Zuid en knp. Ypenburg. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot maandag 14 juli 05.00 uur.
A50 Eindhoven richting Oss, tussen afrit Ekkersrijt en Veghel. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot zaterdag 19 juli 23.00 uur.
Overzicht wegwerkzaamheden Nederland

Evenementen

North Sea Jazzfestival in Ahoy Rotterdam, van vrijdag 11 t/m zondag 13 juli
André Rieu op het Vrijthof in Maastricht, zaterdag 12 juli
Bospop in Weert, op zaterdag 12 en zondag 13 juli
Extrema Outdoor in Aquabest in Eindhoven, op zaterdag 12 juli