dinsdag, 16. december 2014 - 21:23 Update: 17-12-2014 10:42

VN uit kritiek op Nederlands illegalenbeleid

VN uit kritiek op Nederlands illegalenbeleid
Foto: fbf
Den Haag

VN-experts hebben dinsdag de Nederlandse regering aangespoord om uitgeprocedeerde asielzoekers onmiddellijk de voorzieningen van bed, bad en brood te geven.

Nederland weigert op dit moment illegalen te voorzien van eten, kleding en onderdak ondanks herhaalde afkeuring door de internationale en regionale mensenrechteninstanties. 

‘In deze donkere dagen voor kerst, het is verschrikkelijk dat de Nederlandse regering niet eens 0,01 procent van haar jaarlijkse begroting aan mensen wil besteden die in absolute ellende en armoede leven’, zei de speciale VN-rapporteur inzake extreme armoede, de heer Philip Alston. 

‘Het verstrekken van elementaire noodhulp is een kwestie van internationale verplichting, niet van politieke opportuniteit’, zei de speciale rapporteur van de VN voor de mensenrechten van migranten, François Crépeau.

‘Politici in Nederland hebben geprobeerd om politieke punten te scoren ten koste van de daklozen illegale migranten in het nationale debat over immigratie,’ aldus Crépeau die daaraan toevoegde dat ‘de menselijke migratiepatronen niet zullen veranderen door migranten op straat te laten slapen.’

Provincie:
Tag(s):