donderdag, 21. mei 2015 - 9:12 Update: 21-05-2015 12:42

Binnenhof ziet blauw van 'luidruchtige' agenten

Binnenhof ziet blauw van protesterende agenten
Foto: EHF
Den Haag

Protesterende politieagenten hebben donderdagochtend hun protestactie voortgezet rond het Binnenhof in Den Haag. Even na 08.00 uur hadden zich ongeveer 1500 agenten in Den Haag verzameld.

De agenten zullen elk uur een lawaaiprotest houden om zo een beter cao af te dwingen. Na verwachting gaat de protestactie rond het Binnenhof nog uren duren.

CAO-geld halen

Tijdens de 'Blauwe Omsingeling' van het Binnenhof zullen telkens actievoerders van een of meer politie-eenheden op weg zijn naar het ministerie van Financiën om daar lege geldkisten voor de deur neer te zetten. De geldkisten worden in een waardetransportbus vervoerd. De actievoerende politiemedewerkers lopen richting het ministerie van Financiën en zetten de kisten daar op hun plek (op het plein voor het ministerie). Vervolgens leveren ze bij de portier een brief af voor minister Dijsselbloem met daarin het verzoek om over de brug te komen met het benodigde geld voor een fatsoenlijke nieuwe CAO Politie. 

In totaal worden er dertien lege geldkisten afgeleverd: een namens elk van de politie-eenheden, een namens de Landelijke Eenheid, een namens het Politiedienstencentrum en een namens de Politieacademie. De geplande aflevertijdstippen zijn 7.15 uur, 8.00 uur, 9.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur.Om 12.30 uur zullen de voorzitters van de politievakbonden de inhoud van de geldkisten inspecteren. Vervolgens zullen zij ter plekke vanaf een podium de plannen bekendmaken voor het vervolg van de politieacties. De bonden roepen alle afdelingen en disciplines binnen de politie, executief en ondersteunend personeel, op in groten getale naar Den Haag te komen. De politiebonden zorgen voor busvervoer vanuit alle eenheden, voor eten en drinken en andere voorzieningen.

Provincie: