maandag, 29. juni 2015 - 11:14 Update: 29-06-2015 12:55

Verdrietig Volendam neemt vrijdag afscheid van Jaap Buijs

Volendam

Vrijdag zal in Volendam afscheid worden genomen van Jaap Buijs. Buijs, die onder andere de ontdekker en manager van Jan Smit was, overleed afgelopen zaterdag op 69-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van slokdarmkanker.

De artiestenmanager zal worden opgebaard in Hotel Spaander. Daar kan iedereen tussen tien uur en half een afscheid nemen van Buijs. Daarna begint om twee uur de kerkdienst.

De manager van vele Volendamse artiesten kreeg twee weken geleden te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. De artsen gaven hem nog maar een paar weken.

De artiesten uit zijn 'stal' reageerden ontzet op Twitter na zijn overlijden. Nick & Simon:'Einde van een tijdperk... Bedankt voor alles en nog meer dan dat..'. Jan Smit:' Rust zacht vriend...'. 3JS:'Vandaag is een zwarte dag geworden. Lieve Jaap, je taak zit erop. Bedankt voor alles. Rust zacht'. Vinzzent:'té erg voor woorden. Ik had nog zo'n goede hoop op herstel, lieve lieve Jaap rust zacht. Ik ben je erg dankbaar voor je geloof in mij'. Monique Smit:'Je hebt een oneerlijke strijd helaas verloren.. Bedankt voor alles.. Rust zacht, lieve Jaap'. 

Volendam Music

Jaap Buys leidde het succesvolle Volendam Music, een Nederlands artiestenbureau in Volendam. Jaap Buys, bleef alleen over toen zijn broer en zakenpartners Jan Buys in 1985 overleed.

Categorie:
Tag(s):