woensdag, 8. juli 2015 - 14:55 Update: 08-07-2015 15:29

Na aangifte 87-jarig slachtoffer babbeltruc vijf aanhoudingen verricht

Na aangifte 87-jarig slachtoffer babbeltruc vijf aanhoudingen verricht
Foto: Archief EHF
Amterdam

Na de aangifte van een babbeltruc door een 87-jarige vrouw uit Amsterdam heeft de politie vijf verdachten aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

De politie hield dinsdag drie vrouwen en een man in de leeftijd van 21 tot 45 jaar uit Utrecht en Spijkenisse aan op verdenking van diefstal en oplichting in vereniging. Een vrouw van 46 jaar uit Utrecht is aangehouden op verdenking van witwassen. 

Er zijn zes doorzoekingen verricht in Utrecht en Rotterdam. De politie nam tienduizenden euro’s, sieraden en dure horloges in beslag. Aan de actie werkten 35 medewerkers van politie mee uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Babbeltruc

De 87-jarige vrouw uit Amsterdam kreeg in april bezoek van twee dames, die zich voordeden als zorgmedewerkers. Zij vertelden de vrouw dat zij geld terugkreeg van de zorg. De oudere dame liet hen vervolgens binnen. Eenmaal binnen leidde de ene vrouw het slachtoffer af door haar water uit de kraan te laten stromen om te controleren of er sprake was van schimmel. De andere vrouw wist de bankpas van bewoonster weg te nemen.

Pincode afgegeven

Later belde een ‘medewerker van de bank’ de bewoonster. In het gesprek gaf zij de pincode prijs van de bankpas. Het verlies van grote geldbedragen was het gevolg. De verdachten opereerden op deze wijze in Amsterdam maar ook in andere steden. De verdachten zitten nog vast en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Provincie:
Blik op 112: